joi, 15 decembrie 2022

Descoperă Florența și peisajele sale

Florența, uneori scrisă Florența, este inima bine-cunoscutei regiuni italiene Toscana. Aproximativ zece milioane de oameni vizitează în fiecare an, ceea ce o face una dintre cele mai populare destinații ale Italiei. Citiți ghidul nostru de călătorie pentru Florența pentru informații despre atracțiile obligatorii din capitala toscane și despre cum să profitați la maximum de timpul dumneavoastră acolo. Pentru a preveni așteptarea la cozi mari, se recomandă, de exemplu, achiziționarea și rezervarea biletelor în avans. Încorporarea acestor sugestii și recomandări în cazul unui city break în Florența, locul de naștere al Renașterii, va garanta o experiență minunată acolo.

Epoca medievală a fost o perioadă de mare activitate

În urma stăpânirii romane, Florența și-a schimbat conducerea de mai multe ori, inclusiv în secolul al VI-lea, când a fost condusă de longobarzii germanici. După aceasta, Florența și-a stabilit propriul oraș-stat, ridicându-se la proeminență în secolul al XIII-lea, datorită sistemului său bancar înfloritor și a comerțului cu textile și lână.

Italia Renașterii sau dinastia Medici

Breslele Florenței și guvernul republican și-au cedat în cele din urmă autoritatea nobilimii. Familia Medici este adesea citată ca principala ilustrare a acestui fenomen. Dinastia Medici a dominat Florența și restul Toscanei timp de trei secole. Medicii erau o familie bogată de bănci care a jucat un rol cheie în dezvoltarea Florenței. În timpul domniei familiei bancare, a devenit centrul intelectual și cultural al Europei și a cunoscut o epocă de aur a artelor. Oameni celebri precum Dante, Michelangelo, Botticelli, Donatello și Petrarca au trăit toți în această perioadă, motiv pentru care Renașterea este uneori denumită „timpul florentinilor” și de ce încă nu am eliminat Florența de pe lista noastră.

Firenze Happenings

Florența oferă o varietate de atracții și activități care trebuie văzute, perfecte pentru o escapadă de weekend. Scoppio del Carro este o tradiție florentină de Paște în care un car de boi decorat este detonat în fața Domului. În plus, duminica de după Înălțare este Festa del Grillo, când greierii care cântă fericit sunt vânduți în Parco del Cascine. Festivalul de muzică din Florența are loc în lunile mai și iunie și oferă o mare varietate de acte clasice, cum ar fi concerte, opere, recitaluri și chiar balet. Pasionații de muzică pot vedea un spectacol la Forumul Nelson Mandela, în timp ce fanii fotbalului o pot încuraja pe ilustrul Fiorentina.

Așadar, nu ratați ocazia de a vă bucura de o vacanță relaxantă, plină de cultură și frumusețe renascentistă în unul dintre cele mai celebre orașe din Italia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu